15 de juliol 2008

Björk i Sigur Rós VS Alcoa

No calen presentacions al pronunciar el nom de Björk. La islandesa més coneguda arreu del món i els ja presentats anteriorment Sigur Rós estan molts preocupats per les agressions que està patint la naturalesa a Islàndia.

Una gran part de la culpa la té Alcoa, multinacional del ram de l'alumini, que ha construït una gran fàbrica a la costa est de l'illa. Però aquesta fàbrica no és res més que l'inici del problema. La resta del problema és la construcció de la presa de Kárahnjúkar. Una enorme presa que s'ha construït per a ús exclusiu de la fàbrica i que ha inundat una extensa zona de gran valor ecològic.

I a tot això, els grans abanderats de la música islandesa van reunir 50.000 islandesos i islandeses (el 15% del total de la població) en un concert gratuït en un parc de Reykjavik batejat amb l'apropiat nom de Náttúra.



Queda clar que una de les principals preocupacions de molts ciutadans islandesos és la protecció del seu patrimoni natural. Però la preocupació d'uns altres és com continuar explotant l'enorme potencial energètic que encara avui dia té l'illa.

Aquest és el gran dilema islandès: la protecció o l'explotació de la seva naturalesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada