28 d’abril 2008

Qui són els Sigur Rós?

Després de dos anys de silenci, els reis de la quietud nòrdica Sigur Rós tornen amb un nou disc i documental centrat en la seva terra: Heima. Heima, en islandès, significa "A casa". Significa llar, país d'origen.
Aquests són els Sigur Rós a l'entorn que els va crear. Gravat al llarg de l'estiu de 2006 en innumerables punts de la geografia islandesa (pobles fantasma, fàbriques de conserves, parcs nacionals, glaceres, però també ciutats i megaconcerts), Heima presenta paisatges que fan caure d'esquena i els uneix a reflexions del grup. I també, per descomptat, a cançons (dues d'inèdites). La música espectacular –d'aquella manera tímida i fosca marca de la casa- es barreja amb un país espectacular. Un grup excepcional ficat en un escenari excepcional. L'únic escenari que podia crear una banda autònoma, canviant, íntima com Sigur Rós. Un documental meticulós i cuidat que és també una prova d'amor pel so i per les arrels.



http://www.myspace.com/sigurros

1 comentari:

  1. He passat una bona estona escoltant Sigur Rós i veient les imatges dels videos i m'han sorprès molt gratament. La seva música és èpica i té un halo de misteri com el seu país...

    ResponElimina