18 d’agost 2008

Dia 16: Skaftafell - Jökulsarlón

11:00 AM. Hem fet cura de son, està clar. Fem un esmorzar ràpid i preparem les motxilles per seguir explorant altres racons d'aquest espectacular parc d'Skaftafell. Avui caminarem per l'Skaftafellsheiði, des d'on podrem deixar-nos captivar per les llargues llengües glacials que el Vatnajökull escup a l'oceà. Seguirem l'itinerari 13 de la nostra guia Rother pràcticament en la seva totalitat. Només obviarem l'ascens al Kristínartindar.

La zona de l'Skaftafellsheiði.

Comencem l'excursió seguint el mateix camí que ahir a la tarda ens va portar fins a l'Svartifoss i que té el seu punt d'inici en el mateix càmping d'Skaftafell. En deu minuts arribem a una bifurcació i prenem el camí de la dreta en direcció al mirador d'Sjónarnípa. Hi arribem en tres quarts d'hora i obtenim les primeres panoràmiques de l'Skaftafellsjökull. Són realment impactants:


Des del mirador d'Sjónarnípa.

Seguim guanyant alçada lentament en direcció nord i en aproximadament una hora arribem al mirador de Gláma. Aquí les panoràmiques de l'Skaftafellsjökull són encara millors que les d'abans.


Des del mirador de Gláma.

Un camí molt ben marcat es desvia a la dreta del camí principal. És el que condueix fins al cim del Kristínartindar. Nosaltres seguim el principal en direcció al mirador de Nyrðrihnukur, però a mig camí trobem un corriol (el de la foto) que s'enfila de mala manera per un petit circ glacial i que ens porta, en mitja hora escassa, a tocar del Kristínartindar. Hi som molt a prop. Dubtem uns instants, però uns núvols amenaçadors ens retornen a la idea inicial de no fer el cim. Fem quatre fotos i retornem al camí principal pel mateix corriol pedregós i empinat pel qual hem pujat abans.


Des dels peus del Kristínartindar.

Continuem de nou pel camí principal en direcció nord-oest i en pocs minuts arribem al mirador de Nyrðrihnukur. Ara obtenim unes panoràmiques diferents de les que teníem fins ara i el "petit" Morsárjökull, una altra llengua glacial del gran Vatnajökull, es mostra en tot el seu esplendor.


Des del mirador de Nyrðrihnukur.

Deixem enrere el Morsárjökull i emprenem el camí de retorn cap a la furgoneta. Són dues hores de continua però suau baixada passant pel mirador d'Sjónarsker.

Arribem a la furgoneta amb unes ganes imperioses de dutxar-nos, de sentir com la sulfúrica aigua calenta islandesa cau damunt la nostra pell. Així que consultem el mapa per localitzar alguna piscina en el tram de Ring Road que hem de recórrer fins arribar al llac Jökulsarlón. Estem de sort, a pocs quilòmetres d'on ens trobem n'hi ha una: a Svínafell. No ens entretenim gens ni mica i fem via cap allà ràpidament, no la volem trobar tancada.

Com podeu deduir per la imatge que acompanya aquestes línies, la piscina la trobem oberta. Paguem religiosament els 800ISK que ens demanen per accedir-hi, i a gaudir s'ha dit! És ben igual que la de Vík: una piscina d'aigua calenta (28ºC) i un parell de jacuzzis amb les aigües a temperatures pròximes als 40ºC. Banyar-nos aquí és impactant, traiem el cap de l'aigua i tot el que ens envolta és naturalesa en estat pur; el verd dels prats, el gris del cel, el blau de l'oceà que s'albira en l'horitzó. El que dèiem: naturalesa en estat pur.

Banyats i dutxats, tornem a la carretera disposats a recórrer els 50 quilòmetres que ens separen de les vores del llac Jökulsarlón, i mitja hora més tard ja hi tenim la furgoneta aparcada.

Hem passat moltes nits a Islàndia, moltes nits meravelloses i inoblidables. Però cap podrà superar en bellesa la que viurem avui. Ens trobem en l'escenari perfecte, en el lloc ideal per passar una de les nits més especials de la nostra vida. Soparem i dormirem en un indret màgic, en un indret de pel·lícula. Soparem i dormirem aquí...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada