30 de juliol 2008

Conduir a Islàndia

Islàndia té unes característiques orogràfiques i climatològiques que dificulten la conducció per les seves carreteres.

La pàgina web de l'Oficina de Turisme d'Islàndia ens dóna molts consells interessants:

http://www.icetourist.is/displayer.asp?cat_id=140


I ens ofereix aquest vídeo:

15 de juliol 2008

Björk i Sigur Rós VS Alcoa

No calen presentacions al pronunciar el nom de Björk. La islandesa més coneguda arreu del món i els ja presentats anteriorment Sigur Rós estan molts preocupats per les agressions que està patint la naturalesa a Islàndia.

Una gran part de la culpa la té Alcoa, multinacional del ram de l'alumini, que ha construït una gran fàbrica a la costa est de l'illa. Però aquesta fàbrica no és res més que l'inici del problema. La resta del problema és la construcció de la presa de Kárahnjúkar. Una enorme presa que s'ha construït per a ús exclusiu de la fàbrica i que ha inundat una extensa zona de gran valor ecològic.

I a tot això, els grans abanderats de la música islandesa van reunir 50.000 islandesos i islandeses (el 15% del total de la població) en un concert gratuït en un parc de Reykjavik batejat amb l'apropiat nom de Náttúra.



Queda clar que una de les principals preocupacions de molts ciutadans islandesos és la protecció del seu patrimoni natural. Però la preocupació d'uns altres és com continuar explotant l'enorme potencial energètic que encara avui dia té l'illa.

Aquest és el gran dilema islandès: la protecció o l'explotació de la seva naturalesa.

04 de juliol 2008

Apunts geogràfics d'Islàndia

Illa de foc: Islàndia és una part emergent de la dorsal Atlàntica, la gran falla geològica punt de contacte entre les plaques eurasiàtica i nord-americana. D'aquí la gran activitat geològica de l'illa i els característics volcans i guèisers que s'escampen per tot el territori.



Illa de gel: el Cercle Polar Àrtic frega el punt més septentrional de l'illa. Islàndia es troba situada en la zona freda del Globus, lluny dels continents. La seva veïna més pròxima és una altra illa gelada, Groenlàndia.

A vista d'ocell, l'illa destaca per tres enormes taques blanques que divideixen les regions nord i sud. Són els glaciars més grans d'Europa: Vatnajökull, Langjökull i Hofsjökull.



Així doncs, Islàndia, un país que reposa sobre el punt més jove de la Terra, mescla dos elements antitètics per perfilar un paisatge amb una personalitat única.

03 de juliol 2008

Nova imatge

Ens hem renovat! Aquest nou disseny fa més justícia al motiu d'aquest bloc. La imatge que a partir d'avui dóna la benvinguda als navegants que, de manera voluntària o no, arriben a aquest port, ha estat presa per Sigurgeir Sigurjónsson a la seva Islàndia natal. Si voleu veure més fotografies d'aquest fotògraf nascut a Reykjavik el 1948 només cal que cliqueu aquest enllaç:

http://www.icelandportfolio.com/

01 de juliol 2008

El viatge es va definint

Avui falten exactement 33 dies perquè el comptaquilòmetres de la nostra furgoneta comenci a funcionar en direcció a Seydisfjördur.

Aquesta darrera setmana hem rebut els bitllets del ferry Norröna. Després de pagar l'import total dels dos trajectes (anada i tornada: 969€), la Gitte ens els ha fet arribar a casa des de Fuengirola per correu certificat.

A més a més, divendres vam reservar a través d'Internet el bitllet per l'Eurotunnel (85€), que ens permetrà passar de França a Anglaterra per les profunditats del Canal de la Mànega en només 35 minuts.
El pas per l'Eurotunnel es fa a través d'uns trens que continuament travessen el túnel en els dos sentits, enllaçant Calais (França) amb Folkestone (Anglaterra).
La reserva és pel 4 dagost a les 8:20 del matí, així que disposarem de més de 24 hores per travessar França en diagonal (1200km), i de gairebé 48 hores per travessar Anglaterra i Escòcia fins arribar a Scrabster (1204km).

Estem a un sol mes de la sortida i hi ha molta feina per fer. Però la il·lusió augmenta a cada instant!